torstai 21. huhtikuuta 2016

*** SUOLASAIPPUA - PARAS SAUNAKAVERISI ***


Suolaa on käytetty ihon hoidossa vuosisatojen ajan. Sen ihoa parantavat vaikutukset ovat kiistattomat. Jo satoja vuosia sitten nunnaluostareissa hoidettiin iho-ongelmia suolakääreillä. Jossain vaiheessa kun lääketieteen maailma avautui ihmisille, jäi suola hetkeksi unholaan. Tänä päivänä ovat ihmiset löytäneet suolan taas uudelleen. 

Himalajan kristallisuola on syntynyt aikojen alussa kun alkumeri kuivui. Merestä jäi jäljelle meren suola, mineraalit ja kivennäisaineet. Suola jäi puristuksiin Euraasian ja Intian mannerlaattojen väliin. Suolaa louhitaan nyt syvältä maan uumenista Himalajan vuoriston juurilta. Se on säilynyt puhtaana ja koskemattomana jopa miljoonien vuosien ajan. Tämä takaa sen, että suola on puhdasta tämän päivän saasteilta.  

Yksi suosituimmista suolatuotteista on ehdottomasti suolasaippua. Himalajan suolasaippua on luonnon oma luomus ja sellaisenaan käyttövalmis ihon hoitoon. Pienet suolalohkareet on hiottu käytännöllisempään saippuan muotoon. Suolasaippuan koostumus on täydellinen ihollemme, ja sen hoitavat vaikutukset ovat erinomaiset etenkin ongelmaiholle. 

Monet naiset saattavat käyttää jopa satoja euroja ihonhoitotuotteisiin. Uskallan väittää, että tällä noin viiden euron Himalajan suolasaippualla saadaan aikaiseksi vähintään yhtä paljon ihon hoidossa. Se on luksustuote, johon jokaisella on varaa. Myös monet julkisuuden henkilöt ovat kertoneet ihonhoitonsa salaisuuden löytyvän mineraalisuoloista. Toiset turvautuvat kalliisiin teollisesti valmistettuihin mineraalisuoloihin. Toiset taas ovat löytäneet tämän upean luonnon oman mineraalisuolan. Suolan desinfioiva vaikutus auttaa myös tulehdusten hoidossa. Suolan lukuisat mineraalit ravitsevat ihoamme tehokkaasti. Suolasaippuan inkilista on yksinkertainen: Maris Sal. Eikä muuta. 

Yhä useammat atoopikot, allergiset ja psoriaatikot löytävät avun suolasaippuasta. Mikä parasta, se ei aiheuta haittavaikutuksia. Toki suola kirvelee jos iho on rikki, mutta sekään ei ole vaarallista - tosin aika sietämätöntä. Jos halutaan välttää kirvelyä, suosittelen käyttämään ongelmaihon hoitoon kehitettyä Sade-kristallisuolasuihketta, jonka suolapitoisuus vastaa juuri ihomme suolapitoisuutta. Se takaa sen, että saadaan suolan hoitavat vaikutukset ilman kirvelyä.

MITEN TÄTÄ SAIPPUAA SITTEN KÄYTETÄÄN? 

Ensimmäiseksi saa unohtaa vaahtoamisen ja pesusienet (sieniä en muutenkaan suosittele, koska ne toimivat lähinnä bakteeripesäkkeinä). Suola ei vaahtoa, eikä se ole liukasta kuten saippua. Se ei myöskään näy missään koska suola on liuenneessa muodossa iholla. 

Tärkeä ohje on pyörittää suolasaippuaa ensin märkiin käsiin ja tämän jälkeen levittää suolaa käsien kautta iholle. Ei siis suoraan saippuasta iholle. Syyn tiedät varmasti kun kerran kokeilet raapia suolasaippuaa iholle. Suolasaippua on kovaa kuin kivi ja raapii ihoa. Nämä ”suolalla höystetyt” naarmut kirvelevät ikävästi. Siksi siis suola levitetään käsien kautta. Voit levittää suolan koko vartalolle, kasvoista kantapäihin. Anna vaikuttaa hetken iholla, jotta ihohuokoset saavat tehokkaasti imaistua tarvitsemansa mineraalit. Sitten vain huuhtelet. Suola puhdistaa, desinfioi ja hoitaa tehokkaasti, joten muita saippuoita et tarvitse pesun yhteydessä. 

Suolasaippua kannattaa ottaa mukaan saunaan. Samalla kun heittelet löylyä ja saunot, voit levitellä kostealle iholle suolaa saippuasta. Saunan höyry avaa ihohuokoset, jolloin iho ottaa tehokkaasti vastaan suolan sisältämiä mineraaleja. 

Suolasaippuaa tulisi säilyttää kuivassa. Kostea suolasaippua hikoilee ja valuttaa suolaa. Näin saippuan pinta tulee rosoiseksi. Mutta ei hätää! Tällekin suolasaippualle on erinomaista käyttöä; se on nimittäin silloin erinomainen jalkaraspi.


- Tuija



1 kommentti:

  1. Olen käyttänyt noin kaksi vuotta Caritacosmetiikka suolasaippuoita. Mahtavaa, iho ei kuivu. Kesällä aloitin tervasuolasaippuan käytön. Erikoisesti siksi kun kuulin siitä niin
    hyviä kokemuksia. Ihon kutina hävisi. Nyt saunakaverina aina tervasuolasaippua, voi laittaa iholle ja mennä löylyyn vähäksi aikaa, kuorii ihon pehmeäksi.
    Näissä saippuoissa on paljon hoitavia öljyjä, ja aitoja eteerisiä öljyjä, siksi iho ei kuivu niinkuin kokosuolasaippuoita käytettäessä.

    VastaaPoista